Home Lentis geselecteerd als Te Gek Groen icoonlocatie

Lentis geselecteerd als Te Gek Groen icoonlocatie

Geplaatst op 11 oktober, 2024

Het Dennenoordterrein van Lentis is geselecteerd als een van de nieuwe Te Gek Groen icoonlocaties! Als icoonlocatie zijn wij nu pionier binnen het landelijke initiatief Groene GGZ van IVN Natuureducatie en Nature For Health.

Wat betekent dit?

Dit betekent dat wij de komende jaren voorop lopen en de natuur op ons terrein gaan versterken, zodat deze nog beter benut wordt voor cliënten, medewerkers en de buurt. Nu we een icoonlocatie zijn, krijgen we extra ondersteuning om ons terrein te versterken, zodat natuur en gezondheid hier hand in hand gaan.

Waarom is groene ggz zo belangrijk?

De natuur heeft een bewezen, positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Als icoonlocatie vormen we een voorbeeld voor andere ggz-instellingen in Nederland. De komende drie jaar gaan we aan de slag om zo een blijvende impact te realiseren op zowel de natuur op het terrein als de gezondheid van onze cliënten, medewerkers en de buurt.

Wij zijn er trots op deel uit te maken van deze groene beweging en kijken uit naar de mooie stappen die we samen gaan zetten.

RTV Drenthe

Lees het stuk van RTV Drenthe over het Dennenoordterrein en bekijk het filmpje waarin onder andere Lentis-collega Lieke Tuiten aan het woord is.

Deel dit artikel