Home Locaties Kliniek voor eetstoornissen

Kliniek voor eetstoornissen

De Kliniek voor eetstoornissen heeft een telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09:00 en 10:00 (zie bovenstaand telefoonnummer)

Eetstoornissen zijn er in verschillende soorten en maten, maar een eetstoornis is altijd een ernstig psychisch probleem. Als je veel last hebt van onder andere anorexia of boulimia kun je bij ons terecht.

PsyQ Groningen eetstoornissen heeft als enige GGZ-organisatie in het noorden van het land een kliniek. Deze kliniek is bedoeld voor mensen vanaf 17,5 jaar met een eetstoornis. Als een behandeling op de polikliniek of in deeltijd voldoende is, raden we dat altijd aan. Soms is dat niet genoeg en heb je meer intensieve zorg nodig. Je kunt dan terecht in onze Kliniek voor Eetstoornissen in de stad Groningen. Meer details over de behandeling in de kliniek lees je door op de knop hieronder te klikken.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je huisarts of je huidige behandelaar kan je naar ons verwijzen. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur heeft de kliniek telefonisch spreekuur voor verwijzers, nieuwe cliënten en naasten. Het telefoonnummer is: 050-5223344.

Hoe ziet een traject eruit?

Je huisarts of je huidige behandelaar kan je naar ons verwijzen. Om te weten waar je aan begint, kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan een rondleiding door de kliniek. Een van onze therapeuten vertelt je hoe wij werken en bij wie je voor vragen terecht kunt. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur heeft de kliniek telefonisch spreekuur voor verwijzers, nieuwe cliënten en naasten. Het telefoonnummer is: 050-5223344.

In de kliniek voor eetstoornissen verblijf je vijf dagen per week. Dit is van zondagavond tot en met vrijdagmiddag. Een opname duurt minimaal zes weken en maximaal 6 maanden. Onze kliniek heeft plek voor 10 mensen. Dit betekent dat je in een groep zit met mensen met dezelfde klachten. Iedereen die bij ons is opgenomen krijgt een persoonlijke coach; een sociotherapeut. Veel van onze behandelingen gebeuren in een groep, maar je krijgt altijd een behandelplan dat bij jouw situatie past. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je minder deelneemt aan groepen en meer je eigen dingen doet.

Na je opname word je verder behandeld. Dat kan poliklinisch zijn of in deeltijd. Samen met jou kijken we wat een goed vervolg is, passend bij jouw situatie en problemen.